søndag 28. april 2013

Vegetarisk moussaka med potet og sopp

Moussaka er en rett som stammer fra Balkan og Middelhavsområdet. Den lages vanligvis med aubergine, men jeg hadde så mange poteter å bruke opp så jeg gikk for potetvarianten. Den er vanlig i Serbia og Bulgaria. Perfekt restemat om du har poteter du må bruke opp!


4 porsjoner
60 min+
Lakto-vegetarisk

Du trenger:
  • 8 medium poteter
  • 1 boks hakkede tomater
  • 4 ss tomatpuré
  • En god skvett rødvin
  • Salt, pepper, orgeano, kanel, sukker
  • 200 g sjampinjong eller aromasopp
  • 2 gulrøtter, revet
  • Hvit saus
  • 3 dl melk
  • 25 g smør/ margarin
  • 25 g hvetemel
  • Salt, pepper og revet muskat
  • 2-3 dl revet ost
Skjær poteter i skiver og stek dem gylne i litt margarin eller smør.
Kutt sopp i båter eller biter og stek i litt margarin eller smør til den er myk og gyllen.
Bland hakkede tomater, tomatpuré, gulrot og sjampinjong i en dyp stekepanne eller gryte. Krydre med salt, pepper, oregano, litt kanel og bittelitt sukker. Ha i en god dæsj rødvin. La den småkoke i 10- 15 minutter.
Hvit saus:
Ha smøret i en gryte. Når smøret  begynner å smelte rører du inn mel. Når det er blandet sper du med melk under omrøring. Bruk gjerne visp for å unngå klumper. Rør inn litt salt og muskat. La sausen småkoke i 5 minutter, før du tar den av varmen og forsiktig rører inn halvparten av osten.

Legg tomatsaus med sopp og potetskiver lagvis i en smurt ildfast form. Topp med hvit saus og strø over resten av osten. Stekes midt i ovnen på 200c i ca.30- 40 min. Server med blandet salat :-)

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Takk! Var litt vanskelig å få et fint bilde av en rett som ser litt kræsja ut, men fikk det til etterhvert... hehe:)

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar! :-)