mandag 1. juni 2015

Pasta e fagioli

Pasta e fagioli betyr pasta med bønner, og er nettopp det. Jeg leste et sted at dette fungerer som italiensk restemat, hvor du tar de pastarestene du har liggende i skapet og lager suppe med dem. Så om du har noen rester av forskjellige pastatyper liggende kan du bruke dem opp i denne herlige suppa med smak av Italia.


Ca. 8 porsjoner
30 min
Vegan/ lakto- vegetar

Du trenger:
  • Olivenolje
  • 1 selleristilk 
  • 1 stor gulrot
  • 1 hvitløksfedd 
  • ½ ts sukker
  • 1 ss tomatpure
  • 1 l vann
  • 1 boks hakkede tomater (ca. 240 g tomater)
  • Ca. 5 dl borlottibønner og/ eller cannellinibønner*
  • En klype frisk rosmarin, basilikum og oregano
  • En god klype havsalt og ca 1 ts nykvernet pepper
  • Ca. 5 dl (ukokt) makaroni eller annen pasta
  • Evt. litt parmesan

*Om du ikke får tak i akkurat disse bønnene går det fint an å bruke f.eks. kidneybønner og hvite bønner. Ta det du har og lag gjerne suppa som restemat!

Skyll sellerien og gulrota i kaldt vann.Skrell gulrota hvis nødvendig og kutt grønnsakene i små biter.
Varm 2-3 ss olivenolje i en kjele. Bruk middels høy varme. Press hvitløken og surr den i oljen et halvt minutts tid. Ha i selleri og gulrot, la det steke et par minutter. Tilsett tomat og vann. Ha i sukker og krydder. Om du ikke har friske urter kan du bruke tørkede, bruk da ca. 1 ts av hver. La det småkoke i 10-15 minutter. Mens tomatgryta koker tilbereder du pasta. Følg anvisningen på pakka, men ta pastaen av ca. to minutter før den egentlig er ferdig. Hell vannet av bønnene og skyll dem godt i kaldt vann. Hell av vannet av pastaen og tilsett pasta og bønner i tomatgryta. La det stå et minutts tid til alt er varmt.

Serveres gjerne med et dryss parmesan og et glass vin :-)


2 kommentarer:

  1. Ah! Denne så helt herlig ut, er ikke så mange fancye ingredienser som trengs for og lage god mat! Likte veldig godt den lille pynten på toppen, så skjønt :D Er de små detaljene som gjør seg :D x

    SvarSlett
    Svar
    1. Må få med litt grønt, vet du :) Det er en super rett, du trenger ikke følge oppskriften egentlig... ta det du har og lag det som restemat:)

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar! :-)