mandag 26. august 2013

Pai med sopp og speltbunn

Pai er høstmat for meg! Spesielt digg hvis den er fylt med masse deilig sopp 



Hvor mange? 1 paiform.
Hvor lenge? 45 min hvis paibunnen er ferdiglaget, 2 timer hvis ikke.
Vegan? Nei.

Du trenger:
1 stk grov paibunn (oppskrift her)
ca. 200 g blandet sopp
3 egg, økologiske
1 dl fløte
2 dl melk
Litt revet ost
Olje til steking
Salt og pepper
Evt. litt friske urter


Kutt soppen i ønsket størrelse og stek den i litt olje i ca. 10 minutter. Krydre med salt og pepper. Visp sammen egg, melk og fløte. Bland inn soppen når den er gjennomstekt, og ha røren i den forstekte paibunnen. Stekes på 225c i ca. 30 min. Når det er 10 minutter igjen av steketiden kan du ta ut paien og strø over litt revet ost og evt. et dryss med friske urter. Stikk med en gaffel eller kakestikke for å sjekke om paifyllet er gjennomstekt etter en halvtimes tid, hvis ikke lar du den stå litt lengre.


Serveres gjerne med en frisk salat :-)


4 kommentarer:

  1. Dette så superduper herlig ut! Mååå prøves og så er jeg så opphengt i sopp for tida :P

    SvarSlett
    Svar
    1. Lag den! Jeg er opphengt i sopp 365 dager i året, haha :D

      Slett
  2. Jeg synes det er så utrolig godt! Men du, ca hvor stor er paiforma du brukte her? Har ikke laga pai før, så litt spent :P Og si i fra om du har noen tips til sopp-plukking, lyst å prøve det og i neste uke!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hmm, det er en helt vanlig paiform. Tror det er ganske standard størrelse på dem :) 25-30 cm cirka.

      Kanskje jeg burde skrive et innlegg med sopptips? Er litt soppnerd, haha. Men først og fremst; bare plukk sopp du er sikker på! Så slipper du å bli matforgifta eller verre :-) Kjøp en soppbok som er enkel å forstå, med oversikt over de vanligste matsoppene og de vanligste giftige soppene. Da vet du hva du trygt kan ta med deg og hva du må holde deg langt unna :)

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar! :-)