tirsdag 10. september 2013

Kremet spagetti med spinat og sopp

En rett som er enkel og veldig god. Bruk den spagettien du selv liker, jeg har brukt grov spagetti av spelt.


Hvor mange? Dette er nok til 4 posjoner.
Hvor lenge? Ca. 20-30 min, avhengig av hvor lenge pastaen må koke.
Vegan? Hvis du bruker plantebasert fløte.

Du trenger:
400 g spagetti
250 g blandet sopp
2 dl matfløte
200 g frisk spinat
salt og pepper
evt. en dæsj hvitvin
olje/smør til steking


Begynn med å dele soppen i jevnstore biter. Ha de i en panne med litt olje og stek dem i 5-10 minutter, til mye av væsken har kommet ut og de er gjennomstekt. Kok opp vann til spagetti. Når det koker har du i pastaen og tilbereder etter anvisning på pakka. Kok den kortest mulig - om det står 8-10 minutter så koker du den i 8 minutter, ikke 10. Når du har hatt i spagettien er det også på tide å ha spinaten i panna med soppen. Skyll den først i kaldt vann. La det steke til spinaten har "falt sammen" og spe med fløte og en skvett hvitvin. La det koke inn til det er blitt tykkere, og smak til med salt og pepper. Hell vannet av spagettien og bland pasta og saus i en gryte eller bolle. Hell resten av hvitvinen i glasset og nyt en god middag :-)


2 kommentarer:

Legg gjerne igjen en kommentar! :-)