torsdag 5. desember 2013

DIY: Sjokoladerørepinne til kaffe

Disse rørepinennene er så enkle å lage at hvem som helst kan få det til! :-) Og så godt!


En herlig gave til deg selv eller noen andre 

Du trenger:
Mørk sjokolade, bruk gjerne en økologisk variant fra Fairtrade. Husk melkefri for veganere og allergikere :)
Papirsugerør eller kjærlighetpinner, fås kjøpt på f.eks. Panduro og Upstairs
Sjokoladeformer, gjerne i silikon

For litt mer spennende variant: kakepynt eller krydder som f.eks. chilipulver

Til innpakking: cellofan og pyntebånd

Smelt sjokoladen over vannbad. Hell den i sjokoladeformene og sett den i kjøleskapet. Bland eventuelt inn litt krydder. Strø kakepynt i bunnen av sjokoladeformene før du heller i sjokoladen, eller over sjokoladen mens den holder på å stivne. Når sjokoladen begynner å stivne (dette går ganske fort) setter du i kjærlighetpinner eller papirsugerør. La så sjokoladen stå kaldt i minst 3 timer, til den er helt stivnet. Velt forsiktig ut rørepinnene og nyt med en kopp kaffe :-) Rørepinnene bør oppbevares kjølig så de ikke smelter.


Pakk inn i cellofanposer for fine gaver. Pynt med bånd, de jeg har brukt er kjøpt på Panduro. Gi dem bort sammen med en god kaffe, og kanskje en fin kaffekopp, så har du en perfekt gave til kaffeelskere :-)



2 kommentarer:

Legg gjerne igjen en kommentar! :-)