mandag 16. desember 2013

Hasselnøttstek i porsjonsformer

Nøttestek er jo den tradisjonelle vegetariske julematen. Her er en versjon med hasselnøtter og mandler, som stekes i porsjonsformer. Smaker skikkelig godt, og passer med tradisjonelt juletilbehør.



Hvor mange? 4 porsjoner
Hvor lenge? ca. 45 min
Vegan? Ja, hvis du dropper ost eller bruker et vegansk alternativ. Husk også vegansk butterdeig.

Du trenger:
150 g hasselnøtter
50 g mandler
75 g ferske brødsmuler
200 g røde eller brune linser
2 aromasopp
4 rosenkål
4 butterdeigplater
En neve ost
1 buljongterning eller bujljongpulver beregnet på 5 dl væske
1,5 dl vann
Paprikapulver
Salt og pepper
Nøytral olje

Tilbehør: Grønnsaker, poteter og saus. Gjerne tradisjonelt juletilbehør.

Lag buljong ved å varme opp vannet og løse opp buljongen. Bland godt sammen alle ingrediensene unntatt sopp, butterdeig og olje. Kjør så i foodprossecor eller med stavmikser. Det skal ikke være noen store biter igjen, små biter av nøtter går fint. Kutt soppen i 8 båter og stek den i litt olje.

Tin butterdeigen og kjevle hver plate til et rektangel. Smør 4 små, ildfaste former med litt olje og legg butterdeigen oppi. Ha så i to gode spiseskjeer med nøttefarse. Legg en rosenkål i midten og sopp rundt. Fyll på med mer farse, og lukk igjen butterdeigen over nøttesteika.


Stekes på 225c i 15-20 minutter, til butterdeigen er blitt sprø og gyllen på toppen.


Her servert med kokte Amandinepoteter, rosenkål, litt aromasopp og brun saus. Yummy!


♥ Hasselnøtter er rike på kostfiber og inneholder bl.a. vitamin E, folat, fosfor, kalsium og jern.
♥ Mandler er rike på proteiner, og inneholder bl.a. vitamin E, kalsium, magnesium, folat og jern.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar! :-)