tirsdag 4. februar 2014

Hjemmelaget tomatsuppe med basilikum

Hjemmelaget tomatsuppe er jo nesten like enkelt som den fra pose, og det lille ekstra du legger inn av innsats får du igjen i den gode smaken 



Hjemmelaget tomatsuppe med basilikum

Hvor mange? Ca. 1,5 liter suppe.
Hvor lenge? Ca. 30 min
Vegan? Ja, hvis du bruker plantebasert alternativ til matfløte.

Du trenger:
Olivenolje
1-2 hvitløksfedd
3 ss tomatpurè
2 bokser hermetiske tomater
½ boks soltørkede tomater (ca. 100 g)
1 l grønnsakskraft (vann med grønnsaksbuljong)
1/2 ts sukker
1/2 ts salt
½ - 1 potte frisk basilikum
1 dl matfløte


Varm 2 ss olivenolje i gryta. Finhakk hvitløken eller press den, og fres den ett minutts tid i oljen. Skyll basilikumen under kaldt vann og riv av bladene. Ha alle ingrediensene unntatt fløte i gryta og kok opp. La det småkoke i 10 minutter før du kjører suppa med stavmikser eller i food-processor til den er jevn. Rør inn fløte. Kjempeenkelt og kjempegodt!


Forslag til tilbehør:
♥Fullkornsmakaroni. Anbefaler å koke makaronien litt mindre enn anbefalt tid hvis du skal ha den i suppa. Altså, hvis det står 6-7 minutters koketid på pakka så koker du den i 5 minutter.
For å få i litt ekstra proteiner kan du ha i hvite bønner eller koke noen økologiske egg.
En skive godt brød eller nystekte rundstykker er også godt til suppe.
Pynt gjerne med litt rømme eller creme fraiche og noen blader basilikum.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar! :-)