fredag 11. juli 2014

Mettende sommersalat

Dette er en enkel, mettende og god salat som passer perfekt på sommeren. Da er mange av råvarene i sesong og du kan få tak i ferske, kortreiste grønnsaker! :-)


Hvor mange? 2 store eller 4 små porsjoner.
Hvor lenge? ca. 20 min
Vegan? Yup!

Du trenger:
1 hermetikkboks hvite bønner
1,5 dl fullkornspasta
8 små tomater
1/2 snackpaprika
1/2 agurk
En god neve salatblader, gjerne blandede typer
2-4 ss ristede pinjekjerner
Olivenolje
Salt og pepper

Kok pasta i lettsaltet vann, etter anvisning på pakka. Den skal være al dente, så det er viktig at den ikke blir overkokt. Så snart den er ferdig heller du den over i et døslag/ en sil og skyller godt med kaldt vann. Skyll godt av bønnene og ha dem i en bolle sammen med en dæsj olivenolje, salt og pepper. Rør godt. Kutt grønnsakene i ønsket størrelse og bland sammen. Server med et dryss pinjekjerner.


♥ Hvite bønner, fullkornspasta og pinjekjerner bidrar med proteiner. Blander du forskjellige proteinkilder som dette vil du få i deg fullverdig protein gjennom vegetarmaten.
♥ Tomater og paprika gir deg bl.a. vitamin C og vitamin A.

2 kommentarer:

  1. Du vet det har vært en lang helg når du leser "snickerspaprika" istedenfor snackpaprika, haha! :P

    Dette så lekkert ut Maria :D Ønsker deg en finfin helg <3

    SvarSlett
    Svar
    1. Hahahaha... snickerspaprika, høres bare så feil ut :P

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar! :-)