mandag 25. august 2014

Eggestand med pastarester

Restemat er bra mat! Denne retten er det mamma som har lært meg, og vi har spist den hjemme så lenge jeg kan huske. En kjempefin måte å bruke opp pastarester på, med fullkornspasta blir det ekstra mettende.


Hvor mange? 4 posjoner
Hvor lenge? Ca. 45 minutter
Vegan? Nei, lakto-ovo-vegetar

Du trenger:
6 økologiske egg
En dæsj matfløte
2 ss økologisk rømme
En neve revet ost
Pastarester (+ evt tilbehør)
Tomat, paprika eller andre grønnsaker
Salt og pepper

Serveres med en frisk salat.

Visp sammen eggene, en dæsj matfløte, 2 ss rømme, litt salt og pepper. Hvis du har spagettirester kan du godt kutte dem i litt mindre biter før du blander pasta og revet ost inn i eggerøren. Hvis du har noe rester av tilbehøret til pastaen kan du godt blande dette inn, som f.eks. stekt vegetarfarse eller sopp (ikke bland inn saus). Ha det over i en ildfast form og topp med paprikastrilmer og/ eller tomatskiver. Hvis du har rester av andre grønnsaker liggende så bruk disse, det er jo restemat :-)

Den grønne pastaen er speltspagetti med spirulina.

Stekes midt i ovnen på 225c til eggestanden er fast, ca. 40 minutter. Hvor lenge den må steke avhenger veldig av hvor tykk den er. Hvis det blir brent på toppen før det er gjennomstekt kan du dekke med grillfolie.

Mens du venter kan du gjerne sjekke ut mammas blogg her :-)


Serveres med en frisk salat og gjerne en rømmeklatt.

4 kommentarer:

  1. Diiiiiiiiigg! :D Mega-omelett jo :) Ser utrolig godt ut! Takk for inspirasjon søte du, og ha en finfin uke :D Her sitter jeg selv i Bergen nå, eller en liten øy utenfor, og har allerede fått meg to nye pusevenner som kneker seg etter med, haha :D x

    SvarSlett
    Svar
    1. Haha ja, er en slags megaomelett!
      Fordelen med å være kattemenneske er at du alltid finner venner, uansett hvor du går :D Haha <3

      Slett
  2. Fin oppskrift! Vi bruker ofte rester i omeletter/paier etc så denne må vi teste ut.
    Hvor har du kjøpt pastaen med spirulina i?

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk! Bruker den ofte når jeg har spagettirester. Prøver å huske hvor jeg kjøpte det... kan det ha vært på Etikken i Trondheim, tro?
      http://etikken.mamutweb.com/Shop/Product/Castagno-speltspagetti-med-spirulina-500g/101104

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar! :-)