mandag 18. august 2014

Speltfocaccia

Focaccia er deilig som tilbehør! Oppskriften har jeg funnet hos "Opplysningskontoret for brød og korn".


Hvor mange? En stor form *
Hvor lenge? Ca. 2 timer forberedelser (heving osv) + 20 min til steking.
Vegan? Ja.

Du trenger?
4,5 dl lunkent vann
0,5 dl appelsinjuice
750 g siktet speltmel
1 pose tørrgjær
Litt olivenolje
2 ts salt + grovt havsalt til topping
Rosmarin til topping, gjerne frisk

*På bilene du ser i dette innlegget har jeg halvert oppskriften.

Bland mel, tørrgjær og 2 ts fint salt i en bakebolle. Tilsett lunkent vann og appelsinjuice. Elt deigen forsiktig i noen minutter, hvis du bruker maskin skal du bruke laveste hastighet. Spelt skal ikke jobbes for mye med. Dekk bollen med plast og la den heve på et lunt sted en times tid.

Smør en stor langpanne med olivenolje. Ha deigen ut av bollen og elt den lett igjen, ha den så i langpannen og klem den ut til en jevn leiv. Bruk fingerknokene til å lage dype groper med jevne mellomrom. Gni inn deigen med mer olivenolje, og strø over havsalt og rosmarin. Etterheves i ca. 40 minutter.

Stek på 225c i 15-20 minutter. Avkjøles på rist.


2 kommentarer:

  1. Foccacia er såååå godt, og dette ser helt herlig ut! Jeg pleier også og halvere oppskriften slik at jeg kun får ett brød/en kake etc. Kan jo ikke fylle opp heeeele fryseren heller, og fersk brød er aller best. Rosmarin gjør seg her, mmmm :) Håper du har hatt en fin start på uken! x

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja :D Halverer oppskriften jeg også, holder i massevis med halvparten!

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar! :-)