tirsdag 7. oktober 2014

Middagspai med tomat og basilikum

Mmm, tomat og basilikum passer alltid så bra sammen. Denne paien har begge, i tillegg til en deilig, grov bunn som metter skikkelig. Pai er god høstmat!


Hvor mange? 1 pai = 8 paistykker.
Hvor lenge? Ca en times tid.
Vegan? Nei, lakto-ovo-vegetar.

Du trenger:
Én grov paibunn - oppskrift her!
3 økologiske egg
250 g cherrytomater
En god neve friske basilikumblader
1 dl crème fraîche
En neve revet ost
Salt og pepper

Forslag til tilbehør: blandet salat, litt pesto og en dæsj crème fraîche.

Lag paibunnen på forhånd. Del tomatene i tykke skiver og finhakk halvparten av basilikumen, og ha dette i paibunnen. Spar 2-3 tomater til topping. Visp sammen egg, creéme fraîche, revet ost, litt salt og pepper. Hell eggeblandingen i paibunnen. Ha resten av tomatskivene og noen hele basilikumblader på toppen av paien. Det er også godt å strø over litt grovt havsalt. Stek paien på 180 grader i ca. 45 minutter. Paien "blåser seg opp" og skal være fast og gjennomstekt når den er ferdig.

Server gjerne med en frisk salat på siden, og litt pesto er aldri feil! :-)


PS: Hvis dere ikke spiser opp så er et paistykke digg i nista dagen etterpå! :-)

2 kommentarer:

  1. Herlig! Det er ikke ofte jeg lager pai eller quiche, men hver gang så føles det som om det liksom er noe helt spesielt, også er det jo supert til matpakken neste dag <3
    Håper du har hatt en fin start på uken sålangt :D x

    SvarSlett
    Svar
    1. Yeah, har litt samme følelsen! Pai er liksom festmat, men spiser det vanligvis på hverdager. Ha en FIN uke :D

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar! :-)