fredag 30. januar 2015

Fløyelsgrøt av havre

Fløyelsgrøt av havre er mye sunnere enn den tradisjonelle fløyelsgrøten laget på fint hvetemel. Dette har blitt en ny favoritt til frokost, lunch og kvelds! Den har også blitt en go-to-løsning når matlysten ikke er på topp, fordi den smaker godt, er sunn og næringsrik, enkel å lage og lett å spise.


Hvor mange? 1 porsjon
Hvor lenge? 10 min

Du trenger:
50 g havremel eller havregryn
1,5 dl melk
1-2 dl vann
En klype salt

Hvis du bruker havregryn så må du først male dem til mel i en kjøkkenmaskin. Ha så havremel, melk, salt og halvparten av vannet i en gryte. Visp det sammen og kok opp, følg med for det svir seg fort! La det så småputre over lav varme i 5 minutters tid. Rør innimellom, og spe med mer vann etterhvert som det tykner. Grøten skal være tykk, men ikke helt pudding liksom.

Server som du vanlig spiser havregrøt, eller prøv ut noen nye toppinger. Forslag til topping kan være bær, oppkuttet frukt, syltetøy, linfrø, hampfrø, gresskarkjerner... det du liker best :-)

Havregryn inneholder en spesiell type fiber som gir langsom blodsukkerstigning, kan bidra til å senke kolesterolet og bidrar til en god fordøyelse og gir langvarig metthetsfølelse.

6 kommentarer:

  1. Hahah, pleide og kalle dette Fløiensgrøt når jeg var liten, erkebergenser eller? Meg? Naaai :P
    Kjempegodt og ha en litt sunnere variant og ty til, pleide av og til og få dette som kveldsmat da jeg var liten :) x

    SvarSlett
    Svar
    1. Haha, så vittig! :P
      Jaa, det er kjempegodt :-)

      Slett
  2. Mmmm... lekkert bilde og fristende oppskrift!

    SvarSlett
  3. Mmm♡ Jeg elsket fløyelsgrøt når jeg var liten :)
    God helg Maria!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er jo egentlig barnemat :-) Men godt for voksne mager også!
      God helg til deg også :-)

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar! :-)