mandag 13. april 2015

Bønnepasta med paprikasaus

Denne retten er glutenfri, melkefri, vegansk, proteinrik, smakfull og mettende ♥


Hvor mange? 4 porsjoner.
Hvor lenge? 45-60 min.
Vegansk? Yup.

Du trenger:
2 poser À la eco soyabønne fettuccine

2 store, røde paprika
1 fedd hvitløk (eller mer, om du vil)
3,5 dl mandelmelk
1 toppet ss maismel/maizena
1 toppet ss næringsgjær*
Salt og pepper
Evt. chiliflak eller chilipulver (kan droppes)
Olivenolje

En god neve hakkede valnøtter


Skyll paprikaen under rent vann og legg dem på en stekeplate kledt med bakepapir. Grilles i ovnen på 250c til de begynner å bli svarte og "boblete" i skallet, det tar ca. en halvtime. Når paprikaen er ferdig stekt kan du ha den i en bolle og dekke til med plast. La stå 10-15 minutter, så blir det enklere å dra av skinnet.

Ha olivenolje i en panne og press hvitløken oppi. Fres den 2-3 minutter. Dra skinnet av paprikaen og fjern stilker og frø (pass på, det er varmt!). Ha paprika, hvitløk (få med olivenoljen du stekte i også), mandelmelk, maismel og næringsgjær i en blender. Krydre med salt og pepper. Ha evt. i et dryss chiliflak eller chilipulver. Kjør det i blenderen til det har en jevn og kremet konsistens. Ha sausen over i ei gryte og varm opp.

Kok pasta etter anvisning på pakken. Bland pasta med saus, og server med et dryss hakkede valnøtter.


 Inspirasjon til oppskriften fant jeg her: http://minimalistbaker.com

Pastaen er sponset av Norganic, men jeg får ikke betalt for dette innlegget.

2 kommentarer:

  1. Deeeeeilig! Nesten aivar pasta jo :D Takk for tips skjønne du, håper du koser deg i kveld :) x

    SvarSlett
    Svar
    1. Jaa sant :D Kanskje pasta med ajvar som saus er digg?

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar! :-)