søndag 25. oktober 2015

Vegetarkebab?!



Vegetarkebab? Really?

Det finnes veldig mange vegetariske "kjøtterstatninger", eller hva man skal kalle det. Jeg sier vanligvis bare vegetarmat eller vegetarprodukter - vil helst ikke blande "kjøtt" inn i en vegetarrett. Disse er ikke noe must når du er veggis, men kan være greie i en travel hverdag eller hvis det er visse tradisjonelle kjøttretter du savner. Du finner dem i velassorterte dagligvarebutikker og helsekostbutikker, som oftest i frysedisken i nærheten av allergiproduktene.

Når det gjelder imitering av renskåret kjøtt bør du ikke forvente for mye av vegetarproduktene, selv om noen klarer å ligne på kyllingfilet. Pølser og andre blandingsprodukter er derimot enkle å etterligne, da det ofte er krydderiene som avgjør smaken! Vegetarpølser kan være skummelt like kjøttpølser, nesten litt ekkelt å spise for oss som ikke har spist kjøtt på en stund.

Meningene om disse vegetarproduktene er delte. Selv synes jeg de er en fin løsning i en travel hverdag, og en veldig enkel måte å få i seg fullverdig/ komplett protein. Siden kebab ofte er basert på MUK (slakteriavfall) så er det kanskje noe av det som er enklere å kopiere i en kjøttfri variant? Anyways, her får du oppskrift på vegetarisk kebab i pitabrød!


For å lage vegetarbab i pita trenger du:

1 pk vegetarkebab
Dressing: økologisk rømme, tzatziki eller annen dressing du liker
Pitabrød: fine, grove eller glutenfrie - velg selv!
Blandet salat: salat, tomat, agurk, paprika, løk, maiskorn, syltet chili/ japaleños...

Kebaben stekes i etter anvisning på pakken. De er allerede krydret, men tilsett gjerne litt chili eller annet kryder du liker.

Pitabrødene varmes i ovnen etter anvisning på pakken.

Skyll grønnsakene til salat og kutt dem i ønsket størrelse. Bland sammen, eller legg hver grønnsak i sin egen bolle - så kan man velge selv hva  man vil fylle pitabrødet sitt med. Så blir alle fornøyde :-)

Ha blandet salat og kebab i pitabrødet, topp med din favorittdressing. Her får du også et fantastisk triks med på kjøpet: ha pitabrødet i et kaffefilter!


♥ PS: Leste nettopp denne artikkelen på matmerk.no; "Begrepet imitarianer brukes på vegetarianere som spiser mat som ser ut som kjøtt. De vil ikke ha kjøtt i maten, men de nyter gjerne en pølse, en burger eller en brødskive med servelat likevel".

4 kommentarer:

  1. Sååå godt da :D Og du har rett, syns ikke alltid vegetar farsen kan samenlignes med kjøttdeig, MEN "kylling" bitene til quorn smaker skikkelig digg, nesten akkurat som du har stekt dem i smør :D Og Linda McCarthy (st?) sine vegetar pølser er pgså utrolig gode om dere har dem der borte i Skandiland :) x

    SvarSlett
    Svar
    1. Helt enig! Liker godt Quorn, og synes vegetarfarse kan minne om kyllingkjøttdeig kanskje? Linda Mc Cartney har jeh smakt veldig lite fra, men vet om en butikk hvor de selger hennes produkter så det må jeg sjekke ut :-D

      Slett
  2. Dette så skikkelig godt ut! Er ikke veggis, men elsker vegetarmat. Bruker ikke så mye kjøttimitasjoner, dette må jeg prøve :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Trenger jo ikke være veggis for å like vegetarmat :D Håper du liker det :-)

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar! :-)