torsdag 17. desember 2015

Cashew-pekansmør

Glem det kjipe peanøttsmøret fra butikken! Nøttesmør kan lages med alle slags nøtter, og hjemmelaget er som kjent aller best! Her bruker vi cashew- og pekannøtter. Deilig smak og næringsrikt innhold! Nøtter er en god kilde til umettet fett, kostfiber samt flere vitaminer og mineraler.

Du trenger:
Casewnøtter
Pekannøtter
Litt salt
Litt nøytral matolje
Tålmodighet

Begynn med å riste cashewnøttene i ovnen (pekannøttene bruker vi rå). Spre cashewnøttene utover en stekeplate med bakepapir, og rist dem midt i ovnen på 150ºC i 25-30 minutter. La dem avkjøles litt før du kjører nøttene til nøttesmør i en food-processor eller kraftig blender. Her må du ta i bruk tålmodigheten. Det tar litt tid, og inni mellom må du dytte ned smøret som samler seg langs kantene i food-processoren. Hvis det tar for lang tid før du får smørkonsistens kan du tilsette litt og litt matolje til ønsket konsistens. Smak til med litt salt.

Obs! Hvis maskinen blir varm bør du ta en pause! Jeg kjenner folk som har ødelagt både stavmiksere, blendere og food-processorer...

Nøttesmøret oppbevares i kjøleskap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar! :-)