søndag 13. desember 2015

Jamie Oliver Brussel Sprouts - rosenkål med en vri


Brussel Sprouts er engelsk for rosenkål, en grønnsak vi gjerne har som tilbehør til julematen. Her med en ny vri, basert på Jamie Olivers oppskrift! Han har mange gode oppskrifter på vegetarmat og grønnsakstilbehør. I min versjon har jeg lagt til tranebær og gjort oppskriften veganvennlig.

Hvor mange? Tilbehør, så det avhenger av hovedretten.
Hvor lenge? 30-40 min.
Vegan? Bruk Parmezzano eller annet vegansk alternativ til ost!

Du trenger:
Cirka 700 g - 1 kg rosenkål*
2 ss olivenolje
Saften av en sitron
En klype salt, gjerne Maldonsalt
1/2 ts kvernet, sort pepper
1 ts chiliflak eller 1/2 ts chilipulver
Et godt dryss parmesan eller annen hard ost, eventuelt Parmezzano krydder**
Evt. en neve tørkede tranebær

*I originaloppskriften står det 1 kg rosenkål. En pose frossen rosenkål i Norge inneholder typisk 700 g, så det er denne mengden jeg har brukt i min oppskrift! 
** Parmezzano er vegansk ostekrydder.

Del rosenkålene i to og legg dem på en stekeplate. Drypp over olje og saften av en sitron. Dryss på chili, salt og pepper. Bland sammen så oljen og krydderene fordeler seg.

Stekes midt i ovnen på 220ºC i 10 minutter. Etter 10 minutter tar du ut rosenkålen og drysser over revet ost eller ostekrydder. Stek videre i cirka 15 minutter.

Strø over en neve tørkede tranebær for servering.
  
Originaloppskriften fra Jamie Oliver finner du her!

4 kommentarer:

 1. Det skal bare det lille ekstra til for og piffe opp tilbehøret til maten, og dette så skikkelig digg ut altså :D Tusen takk for inspirasjon! :D c

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, bare en liten twist så har du nesten et helt nytt tilbehør :D Og et dryss chili passer vel til det meste! Så hyggelig å høre at du likte det ^^,

   Slett
 2. Nydelig!! Jeg elsker, elsker, elsker rosenkål, og spesielt ovnsstekt! Lager det ofte på denne tiden av året, og det er fast jule-mat. Bruker å blande de varme rosenkålene med granateple, hakkede hasselnøtter osv. Så godt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Rosenkål er jo sååå godt, har alltid likt det :-) Hadde egentlig tenkt å lage med granateple, men tenkte at tranebær var en litt annerledes vri. Synes det funka veldig bra!

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar! :-)