lørdag 19. desember 2015

Økologisk hasselnøttkonfekt

Inneholder sponsede produkter


Her kommer oppskrift på en deilig, økologisk hasselnøttkonfekt. Den er mørk og fyldig, og passer kanskje best for voksne ganer. Jeg har brukt Vivani sjokolade med 75 % kakao og kokosblomstsukker, som er en av mine favorittsjokolader. Du kan fint bytte ut sjokoladen med en lysere variant for å få en lysere og mildere konfekt. Hjemmelaget konfekt er forresten kjempefint å gi bort i gave. Du finner alle ingrediensene til økologisk hasselnøttkonfekt i nettbutikken www.okoland.no


Du trenger:
1 pose økologiske hasselnøtter (250 g)
4-5 ss økologisk lønnesirup
3-4 ss økologisk kakaopulver
Litt havsalt
Evt. litt nøytral, økologisk matolje, som raps eller kokos
3 stk Vivani 75 % med kokosblomstsukker, eller 250 g annen økologisk sjokolade

Lag først en porsjon kakao-hasselnøttsmør etter denne oppskriften, med 250 g økologiske hasselnøtter. Du vil få litt nøttesmør til overs, men dette smaker nyyydelig på brødskiva eller bare som snacks. Nøttesmøret oppbevares i kjøleskap.

Finhakk sjokoladen og smelt 2/3 av den forsiktig over vannbad, til sjokoladen holder 45-50ºC. Bruk et steke-/ koketermometer. Ta skålen med sjokoladen av vannbadet og rør inn resten av den finhakkede sjokoladen. Når sjokoladen holder 30-32ºC er den klar til bruk. Det kan virke litt omstendelig å smelte sjokolade med termometer, men det er for en god grunn. Ved å temperere sjokoladen, som det heter, så vil den bli blank, få riktig konsistens og holde seg bra i romtemperatur.

Nå skal du lage skallet til konfekten. Ha litt sjokolade i konfektformene, og sørg for at bunnen og kantene er helt dekket – men spar rom i midten til fyllet. Du kan eventuelt bruke en liten pensel til dette. Avkjøl helt, til skallet er stivt.

Når konfektskallene er avkjølt fyller du dem med hasselnøttsmør, og heller over sjokolade til den dekker fyllet. Avkjøl, og nyt!


Økoland er en ny nettbutikk fra grossisten Norganic. De startet en nettbutikk for å bedre nå ut til oss privatpersoner som ønsker å handle økologiske matvarer m.m. Du finner i dag rundt 500 økologiske varer i nettbutikken, og flere kommer! Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Økoland, og ble først publisert på deres blogg som du finner her.

4 kommentarer:

 1. MUMS :D Kan jeg kanskje bare få smake eeeeen, eller tooo? *sniker en hånd i godtekrukken*
  Herlighet så gode disse så ut!

  Vet ikke om jeg får tid til og stikke innom her før det bærer av sted til Norge,så jeg ønsker deg en god jul nå! Bare sånn tilfelle :D Håper du koser deg masse med familie og venner :D x

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, bare å komme, så spiser jeg ihvertfall ikke alt opp alene!

   Håper du får en kjempefin og hyggelig jul :-) Stor klem :-)

   Slett
 2. Åååå noe så deilig!! Elsker denne type sjokolade <3

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar! :-)