mandag 14. desember 2015

Sprø frøknekkebrød


Deilige, smakfulle helkornsknekkebrød er min frokostfavoritt! Jeg er så glad i hjemmelaget knekkebrød at jeg kan spise dem som snacks, uten pålegg eller med bare litt Rørossmør. Disse er 100 % grove, rike på kostfiber og næringsstoffer. Frøene bløtlegges først, for å bryte ned antinæringsstoffer. Dermed blir vitaminene og mineralene i frøene mer tilgjengelige for kroppen når du spiser dem :-)

Hvor mange? 2 stekebrett
Hvor lenge? 4-6 timer + 20 minutter til bløtlegging, cira 45 minutter til steking
Vegan? Ja.

Du trenger:
5 dl korn og frø*
1 dl sammalt mel
2 dl små havregryn
Vann
Salt

1 dl bør være hele linfrø. Jeg bruker gjerne linfrø, gresskarkjerner, sesamfrø med skall, chiafrø, hampfrø og solsikkekjerner.
Først skal frøene bløtlegges. Legg dem i en skål og fyll opp med vann til det dekker frøene og litt til. Rør inn 1 teskje salt. Frøene bløtlegges i 4-6 timer. Hampfrø trenger ikke bløtlegges.

Hell vannet av frøene og skyll dem i et dørslag. La vannet renne av før du har dem i en bolle. Bland inn 1 dl sammalt mel og 2 dl havregryn. Spe med vann til du får en litt løs og deigete røre, bruk cirka 4 dl vann. La røra stå og svelle i 15-20 minutter. Bland eventuelt inn litt mer vann, men du skal ikke ha en alt for løs røre.

Bre røra ut over to stekebrett kledt med bakepapir. Jo tynnere, jo bedre - men se opp for hull.

Du kan steke begge brettens samtidig på 160°C varmluft i cirka 45 minutter. Etter 20 minutter tar du dem ut og kutter opp et rutemønster, bruk gjerne pizzakutter. Det er lurt å åpne ovnsdøra inni mellom for å slippe ut damp (pass på, det er varmt!). Følg også med så ikke knekkebrødene blir svidd. Isåfall skrur du ned til 150°C, og du kan godt bytte plass på brettene i ovnen. Knekkebrødene avkjøles på rist.

4 kommentarer:

 1. Herlig! Digger knekkebrød med farlig mye frø i, det smaker jo så godt! :D Takk for oppskrift :) x

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig, er da de smaker best :D Så bra du likte oppskriften =)

   Slett
 2. Hjemmelaget slår alltid alt! Disse ser supre ut! Skal selv bake knekkebrød å ta med til foreldrene mine til jul :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ingen kjøpeknekkebrød kommer i nærheten en gang. Så koselig, jeg må nok også bake noen til julefrokostene :-)

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar! :-)