mandag 13. juni 2016

Årets første grilling - halloumispyd

Hei dere! Nå har det vært stille fra denne kanten en stund. Det har vært så mye å gjøre! Fredag leverte jeg eksamen, som hadde vart i en uke, og kjæresten min leverte masteroppgaven sin. Samtidig som vi holdt på med dette gjorde vi leiligheten klar for utleie sommer, og fredag kveld kjørte vi sørover for sommeren. Puh! Nå er vi fremme, og her har Sørlandet vist seg fra sin beste side. Strålende sol, årets første grilling og årets første båttur - nydelig.


Det første grillmåltidet i 2016 ble halloumispyd. Halloumi er en salt ost som tradisjonelt ble laget med sauemelk. Den vi kjøper i butikken kan være laget med geite- eller kumelk også. Halloumi er vanlig rundt Middelhavet og i Midt-Østen. Det som er kult med halloumi er at den holder seg fast ved steking. Du kan altså både grille og steke den uten at den smelter!


På halloumispydene kan du ha alle slags grønnsaker. Paprika, squash, brokkoli, tomat, løk, forskjellig sopp - you name it! Det som er litt tricky er å få osten på spydene. Den kan nemlig sprekke opp litt, og da faller den lett av. Så vær forsiktig når du tar den på.


Deilige grillspyd, og quinoa med rørossmør. Nam!

Har dere fått sommerferie ennå? Laget noe god grillmat i helga? :-)

4 kommentarer:

  1. Nå ble jeg sulten, skal prøve dette i helgen :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så gøy å høre, håpet det smaker med grillmat :-)

      Slett
  2. Nam! Halloumi er utrolig godt :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Enig! Ihvertfall når man klarer å unngå knirkekonsistens, hehe

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar! :-)