torsdag 11. august 2016

Solbærsyltetøy med lakris

Hei! Den siste uken har blitt tilbragt hjemme hos mamma og pappa, og de har jo en fantastisk flott hage. Der plukket jeg 2 kg solbær, som storesøster og jeg laget syltetøy av. Før vi begynte fikk jeg en idé om å ha lakris i, så det gjorde vi! Det ble ikke helt perfekt, men man må jo prøve og feile litt når man lager egne oppskrifter. Så here goes:


Hvor mange? I underkant av 2 liter syltetøy.
Hvor lenge? Bærene må plukkes og renses. Selve syltetøyet tar ikke så lang tid, i overkant av en halvtime kanskje.
Allergi? Ingen kjente allergener.
Vegan? Ja.

Du trenger:
2 kg solbær
1 dl vann
800 g sukker
1 pose syltepulver
3 ts lakrispulver

Kok opp bærene med 1 dl vann. Fremgangsmåten er litt forskjellig avhengig av hvilket syltepulver du bruker, så følg oppskriften som står på pakken. Vi brukte mindre sukker enn det som ofte er vanlig i syltetøy, da ingen av oss liker det veldig søtt. Rør inn lakris til slutt, smak deg til. Når vi skal gjøre dette om igjen ville vi gjort to ting annerledes: mindre syltepulver og mer lakris! Prøv deg frem!

Først må det plukkes...
Sofie hjelper til, litt skeptisk...
Så blir det syltetøy!

Pleier dere å lage eget hjemmelaget syltetøy?

PS: Storesøster sin herlige matblogg finner dere her!!!

2 kommentarer:

  1. Mmmm så deilig! Fiffig twist med litt lakrisrot i ja :D Det er så koselig og plukker bær, skikkelig terapeutisk :) Ser ut som dere hadde fantastisk vær også :) xx

    SvarSlett
    Svar
    1. Veldig koselig mde bærplukking :-) Så lenge kleggen holder seg på avstant ;) Hehe.

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar! :-)