tirsdag 25. oktober 2016

Pai med fetaost og spinat - glutenfri, lav-fodmap

Kombinasjonen av fetaost og spinat er en klassiker! Det er kjempegodt i denne paien, som blir saftig og smakfull. Paien kan forresten enkelt lages lav-fodmap og glutenfri! For meg er pai skikkelig høstmat av en eller annen grunn. Men denne paien passer året rundt.


Hvor mange? 1 pai
Hvor lenge? Beregn 2,5 timer, men du kan gjøre andre ting mens paien steker osv.
Vegan? Nei.

Du trenger:
1 stk paibunn
   ♥ Lys, glutenfri paibunn her
   ♥ Grov, glutenfri paibunn her

6 egg, økologisk
3 ss fløte*
200 g naturell fetaost,  økologisk*
200 gram fersk spinat
Salt og pepper

*Disse meieriproduktene i disse mengdene har såpass lavt innhold av laktose at de aller fleste med laktoseintoleranse eller på lav-fodmap diett vil tåle det. Et stykke av denne paien inneholder ikke mye laktose.

Lag først paibunnen etter en av oppskriftene over.

Visp sammen egg og fløte med litt salt og pepper. Ha spinat i paibunnen og smuldre over fetaost. Hell over egg. Stekes på nederste rille ved 200ºC i cirka 35-40 minutter, eller til eggene er gjennomstekt.

Server gjerne med en frisk salat. Og husk at et stykke kald pai er helt nyyydelig i nisteboksen!




2 kommentarer:

  1. Heeeeeerlig Maria! :D Feta ost og spinat er en vinner kombinasjon rett og slett :D
    Selv ble det pai her tidligere i uken med mascarpone, pepper og groenn squash - kjempegodt :D Haaper du har en nydelig helg! xx

    SvarSlett
    Svar
    1. Det hørtes kjempegodt ut!! :-)

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar! :-)