tirsdag 20. desember 2016

Tørket appelsin (i stekeovn)

Tørket appelsin er fint til pynt, men kan så klart også spises. Jeg har brukt det i gløgg og som pynt på hjemmelagde julegaver. Det finnes utrolig mange fremgangsmåter hvis du søker litt på nett, her er slik jeg gjør det!


Kutt appelsin i tynne skiver, og legg på stekebrett kledt med bakepapir. På to stekebrett fikk jeg plass til tre appelsiner i tynne skiver. Tørkes i ovnen med viftefunksjon på cirka 120ºC til appelsinskivene er tørre. Beregn opptil fire timer, for meg tok det cirka tre og en halv time før alle var ferdige. Du kan ha litt høyere varme, f.eks. 140ºC, men da må du følge godt med så ikke det blir svidd! Husk at frukten skal tørkes, ikke stekes. Skivene blir ferdige på litt forskjellig tidspunkt, så følg med. Snu alle appelsinskivene med jevne mellomrom under tørketiden. La dem lufftørke videre i romtemperatur etter steking, gjerne over natta.


Så fine, og så lukter det så godt :-) 


Brukt som dekor på hjemmelagde julegaver:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar! :-)