torsdag 2. februar 2017

Pink Raspberry Bliss ball - energikuler med bringebær

Hei du! Her får du oppskriften på friske og fargerige energikuler med bringebær! Husker du grunnoppskriften min på Bliss Ball med sjokoladesmak? Vi tar utgangspunkt i den, men bruker frysetørrede bringebær for smak og naturlig flott farge. Herlig energipåfyll!


Disse er melkefri, glutenfri*, fri for nøtter, egg, soya osv. Ingen tilsatt sukker, kun naturlig sukker fra dadler. Gode næringsstoffer fra havre, dadler og bringebær - jeg er sikker på at bringebær gir superkrefter, se på den fargen da!;-)


Pink Raspberry Bliss Ball - energikuler med bringebær

Hvor mange? Kommer an på hvor store du lager kulene, men ca. 8-12 stk.
Hvor lenge? 1/2 time + avkjøling
Vegan? Jepp!

Du trenger
20 dadler
3 ss kokosolje, smeltet
En klype maldonsalt e.l.
8 ss havregryn*
30 g frysetørkede bringebær
Revet kokosmasse (kan sløyfes)

*Bruk glutenfrie havregryn for helt glutenfrie energikuler.

Del dadlene i to og fjern steinen, hvis ikke du har kjøpt dadler uten sten.

Ha dadler, smeltet kokosolje, litt salt, havregryn og halvparten av bringebærene i en food-processor og kjør det til en jevn masse.

Lag et fint pulver av resten av bringebærene, bruk gjerne en liten food-processor her også. Morter fungerer også. For lyserosa kuler blander du inn kokosmasse.

Nå skal du lage selve energikulene. Hvis massen er for løs hjelper det å sette den i kjøleskap eller et par minutter i frysen. Form kuler med rene hender og rull dem i knust bringebærpulver eller bringebær-kokospulver. Legg energikulene på bakepapir eller matpapir, og sett dem kaldt minst en halv time. Oppbevares kaldt frem til servering, helst i frysen! I romtemperatur blir de raskt myke og klissete.

Enjoy!


Tips: Smaksett gjerne med litt kakaopulver for sjoko-bringebær-smak :-)


Dadler har lang holdbarhet, og kan fryses uten at kvaliteten blir dårlig/annerledes. Så oppbevar gjerne energikulene i frysen, og ta dem ut litt før du skal spise dem. Så har du deilig energipåfyll alltid tilgjengelig :-)


Frysetørket bringebær finner du på iHerb, men jeg har også funner det i norske dagligvarebutikker. Se etter Just Tomatoes Etc! på Meny, eller denne boksen fra Diplom-is ved frysedisken med iskrem. Jeg har funnet den på Coop.
2 kommentarer:

  1. Ååå så flotte ♡ Frysetørkede bringebær er genialt å pynte med, det blir jo så FINT! som stjernestøv ♡

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk! Ja, bær har jo så masse herlige fargestoffer, blir så fint :-D

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar! :-)