mandag 13. mars 2017

Coco Bliss Ball - energikuler med kokos og sjokolade

Bliss ball er deilige energikuler laget med dadler og andre digge ingredienser. Perfekt som et lite mellommåltid eller som snacks. I denne oppskriften smaksetter vi med kokos!
Coco Bliss Ball - energikuler med kokos og sjokolade 

Hvor mange? 8-12 energikuler, kommer an på hvor store du lager dem.
Hvor lenge? 30 minutter + avkjøling.
Vegan? Jepp.

Du trenger:
20 dadler
3 ss kokosolje
2-3 ss kakaopulver
En klype maldonsalt e.l.
Tørket kokos/ kokosmasse

Del dadlene i to og fjern steinen, hvis ikke du har kjøpt dadler uten sten. Ha dadler, smeltet kokosolje, kakaopulver og en klype salt i en food-processor og kjør det til en jevn masse. Bland så inn 8 spiseskjeer revet kokos.

Nå skal du lage selve energikulene. Hvis massen er for løs hjelper det å sette den i frysen 5-10 minutter. Vask hendene, og med våte hender ruller du energikuler med håndflatene.

Trill så kulene i kokosmasse så det dekker dem. Legg dem på bakepapir eller matpapir, og sett dem kaldt minst en halv time. Oppbevares kaldt frem til servering, helst i frysen! I romtemperatur blir de raskt myke og klissete.

Kos deg!


Dadler har lang holdbarhet, og kan fryses uten at kvaliteten blir dårlig/annerledes. Så oppbevar gjerne energikulene i frysen, og ta dem ut litt før du skal spise dem. Så har du deilig energipåfyll alltid tilgjengelig :-)

2 kommentarer:

Legg gjerne igjen en kommentar! :-)