fredag 8. november 2013

Middag for under 100-lappen: Gratinert burrito

Middag til 4 personer for under 100 kroner


Hvor mange? 4 porsjoner
Hvor lenge? 30 min
Vegan? Da må du bruke vegansk erstatning for melkeproduktene.

Du trenger:
8 tortillas
2 bokser med kidneybønner
8-10 sjampinjong, ca. 300 g
1 paprika
1 agurk
En boks cherrytomater, ca 250 g.
1 salathode
1 boks mais
1 poser tacokrydder
1,5 dl vann

Evt. salsa, økologisk rømme og/ eller guacamole

Fra basislageret: olje til steking og litt revet ost.

Kutt sopp i biter og stek den i litt olje, i ca. 10 minutter. Skyll bønnene godt under kaldt vann og tilsett dem med soppen. Ha i 1,5 dl vann og tacokrydderet. Tilsett gjerne litt ekstra tacokrydder eller chili hvis du har. Bland godt, og mos bønnene litt med en gaffel. La vannet koke inn til du får en tykk bønnestuing.

Ha bønnestuingen i tortillaene, rull dem sammen og legg dem side om side i en smurt ildfast form. Strø over revet ost og gratiner dem på 225c i 10 minutter, til osten har smeltet og blitt gyllen.

Vask grønnsakene under kaldt vann og kutt dem i ønsket størrelse. Bland alt sammen i en salatbolle, eller ha det i seperate skåler hvis noen er kresne eller allergiske.

Server gjerne med salsa, guacamole eller litt rømme :-)


Her har dere kvitteringa:


Her fikk vi altså alt unntatt rømme, olje, ost og salsa for under 100 kr. Vi hadde også i en ekstra krydderpose som lå i kjøkkenskapet fra før. For å få det enda billigere kan du kjøpe produkter fra bliligseriene som First Price, Rema 1000, Rimi, Coop osv. Bare sjekk ingredienslista for palmeolje! Som dere ser på kvitteringa snakker vi ca. 23 kr for middag per person. Hjemme hos oss er vi jo bare to personer, så dette blir faktisk middag i to dager. Vi snakker altså 46 kr for middag om dagen... ikke dumt!

10 kommentarer:

 1. Bra oppskrift!

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no

  Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

  SvarSlett
 2. Hei! Jeg skal kutte mer og mer i kjøttspisingen, selv om den nok er liten allerede i forhold til "det vanlige". Trenger oppskrifter. Skal bruke bloggen din.
  Vh cinderella

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Så bra at du kutter i kjøttspisingen. Bra for deg, for dyra og for miljøet :) Glad for at du liker oppskriftene mine. Lykke til med "nytt" kosthold :)

   Slett
 3. Hei vil bare si at som en som har 5 stk til bords, 2 voksne 3 barn, så holder ikke dette til 4 stk. Vi måtte garantert doblet om ikke mer...
  Vanskelig å se fra bildet men tror jeg hadde trengt halve forma bare jeg....
  Så veldig godt og delikat ut.
  Mvh Bos

  SvarSlett
  Svar
  1. Heihei :) På bildet ser du bare 4 burritos. Så du hadde fått halve forma for deg selv :D Hehe. Oppskriften er til 8, men jeg hadde ingen større form, så det ble bare 4 i bildet. Jeg tenker at 2 fylte burritos + salat er en fin størrelse på en porsojon.

   Slett
 4. Middag for under 1000 lappen er mye mer morsomt, man går jo 350 short på 3 litern så da er det bare 650 til det andre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sikkert mer morsomt med 1000 kr, men jeg har ikke 1000 kr å bruke på mat og drikke hver dag.

   Slett
 5. flott blogg, liker denne bloggen

  du skulle hatt slik mal som denne tilbudsvarer.blogspot.com
  slik at mab kan skrolle med chrome nettleser enda bedre

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei :-) Takk for hyggelig kommentar. Jeg bruker faktisk samme mal som den du linket til.

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar! :-)