tirsdag 17. juni 2014

Middag på under en halvtime: Pasta med pesto

Sunn og god middag på under en halvtime! Hvis du er effektiv lager du faktisk denne på under 20 minutter, og rekker å ta litt oppvask underveis. Pesto og tomat er så godt sammen! :-) Den grove pastaen gir proteiner og fiber, olivenolje bidrar med sunt fett, tomater bidrar med 1/5 om dagen.


Hvor lenge? Under 30 min.
Hvor mange?  2 porsjoner.
Vegan? Hvis du bruker ingredienser fra de produsentene jeg foreslår, så ja.

Du trenger:
200 g fullkorn speltskruer fra Helios
1/2 boks grønn pesto fra Helios
En dæsj olivenolje
250 g cherrytomater, tilsvarer en vanlig pakke
Salt, pepper, evt litt frisk basilikum

Kok opp lettsaltet vann til pasta. Ha en god dæsj olivenolje i en stekepanne og varm opp over middels/lav varme. Kutt et snitt/kryss i skinnet til tomatene og ha dem i stekepanna. De skal stekes på middels/lav varme, varmt nok til at de blir stekt, men ikke så varmt at de blir svidd. Ha på litt salt og pepper, og gjerne noen blader frisk basilikum om du har det tilgjengelig. Kok pastaen etter anvisning på pakka, bruker du speltskruer fra Helios er det 5-6 minutter de skal ha i vannet. Når det er ferdig kokt heller du av alt vannet. Bland pestoen godt inn i pastaen, og ha oppi tomatene. Sørg for å få med all kraften fra stekepannen, den smaker så godt! :-) Ha gjerne over litt revet ost og friske urter, om du vil.


Yup, jeg tok tiden! En porsjon inneholder ca. 14,3 g protein, 69,1 g karbohydrater, 25,7 g fett og 2,3 g fiber.

Enkelt og godt!

6 kommentarer:

 1. Heeeerlig! :D Jeg kokte opp bulgur "risotto" som jeg svirret pesto og erter i og hadde det med Quorn "kylling fileter". Så kjapt, enkelt og DIGG! Dette så nydelig ut :D God tirsdag! x

  SvarSlett
 2. Nam! Jeg elsker pasta, og pesto er en stor favoritt, særlig rød. Ja, takk til enkel, kjempegod og fargerik hverdagsmat!

  SvarSlett
  Svar
  1. Pasta + pesto er en sikker vinner! Hurra for hjemmelaget hverdagsmat :D

   Slett
 3. Dette så jammen nydelig ut! Jeg elsker pesto, og spesielt sammen med tomater :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Samma her, det er bare så godt :)

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar! :-)