torsdag 26. juni 2014

Vegetarisk grillmat

Ifølge Rema 1000 er grillmat synonymt med kjøtt. Jeg hørte et radiointervju med deres kommunikasjonsdirektør i mai en gang, og hun gjorde det ganske klart at selv om vegetarmat er bedre for miljøet så er det jo GRILLmat folk vil ha. Derfor må de selge grillmat. Jeg måtte jo le litt av henne, i og med jeg ikke har grillet kjøtt på 6 somre. Og jeg griller ofte og mye. Så ikke la Rema 1000, Mette Fossum Beyer og Sven Nordin lure deg, det er masse digg vegetarmat som kan grilles!

En veldig grei og kjapp løsning er ferdigprodukter. I velassorterte butikker og på helsekost finner du vegetarburgere i forskjellige varianter, vegetariske nuggets, schnitzler, fileter, "kyllingbiter" osv. Disse er greie som en kjapp løsning. Bruk gjerne en form for marinade for å få frem den gode grillsmaken.

Øverst: vegetarisk ferdigburger i ferdigkjøpte brød/ midten:vegetariske "kylling"grillspyd marinert i hjemmelaget sataysaus/ nederst: vegetarisk schnitzel og ostefylt sjampinjong.
Hjemmelagde vegetarburgere er konge på grillen! Vær oppmerksom på at ikke alle burgeroppskrifter kan brukes på grill, det er viktig at burgerne blir faste og gode.


En annen ting som gjør seg bra på grillen er halloumi-ost (lakto-vegetar), gjerne med en god salat.


Til sist, men ikke minst, grønnsaker! Grillede grønnsaker er bare SÅ godt, og de trenger absolutt ikke være tilbehør. La dem spille hovedrollen i middagen! Noen grønnsaker som gjør seg godt på grillen:

♥ Paprika/ søtpaprika ♥ Tomater/cherrytomater ♥  Søtpotet ♥  Potet ♥  Brokkoli ♥  Blomkål ♥  Gulrot ♥  Løk/ hvitløk Squash og aubergine ♥ Maiskolber ♥ Asparges ♥ Sopp, gjerne sjampinjong med fyll ♥ Ananas 


Jeg har blitt kurset i Mat på bål gjennom 4H, og har derfor noen ekstra spennende grilloppskrifter jeg vil dere med dere i løpet av sommeren. Jeg bare  grillmat!


8 kommentarer:

 1. Mmmm så masse godt! Ja, det er absolutt ikke nødvendig med kjøtt på grillen, og jeg gleder meg til og se mange flere tips og oppskrifter fra deg :D Også bakte poteter med skikkelig potetsalat og annet ditt til, mmmm ^ ^ God sommer! x

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så sant! FIkk nesten lyst til å ringe dem og spørre hva F de pratet om på radioen, bare tull det der! :P Bakt potet med mais og spørstekt sopp <3 <3 Yummy! Marinerte poteter i folie er også godt... grillmat <3 God sommer! :D WOhoo

   Slett
 2. Takk for inspirasjon:) Hvor får du forresten tak i halloumi?

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du likte innlegget :) Halloumi kjøper jeg på Meny/ Ultra eller innvandrerbutikk. Den "vanlige" typen er i en blå pakke som ligger i/ved ostedisken på Meny.

   Slett
 3. Tommel opp for vegetargrill! :-D

  SvarSlett
 4. Ååå, savner sataysausen din <3 Den er så goooood!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ååå, takk :D Vi får lage grillspyd med den i sommer!

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar! :-)