søndag 29. mars 2015

Gule påskeboller!

Hva med boller og kakao i påska? Her er en oppskrift på gule påskeboller med vaniljekrem!


Hvor mange? Ca. 20 boller
Hvor lenge? 1 time til heving + forberedelser og steking.
Vegansk? Hvis du bruker rapsolje eller vegansk margarin.

Du trenger:
0,5 l soyamelk + litt til pensling *
150 g rapsolje/ margarin/ smør
125 g melis
50 g fersk gjær
0,5 ts kardemomme
1 ts gurkemeie
Ca. 750 g fint hvete- eller speltmel

3 beger vaniljedessert fra Alpro eller tilsvarende *
3 ts maizena
Evt. 1/2 ts vaniljepulver

* Soyamelk og Alpro vaniljedessert finner du i allergihylla på velassorterte dagligvarebutikker, eller på noen helsekostbutikker og alternative matbutikker.

Vaniljekrem: Ha Alpro vaniljedesserten i en bolle sammen med maizena og rør godt. Hvis du vil kan du ha i litt vaniljepulver. Sett kaldt frem til kremen skal brukes.

Boller: Framgangsmåten er kanskje litt annerledes enn du er vant med, men disse bollene blir syyykt digge!! Varm opp soyamelk, margarin og melis og en kjele. Avkjøl blandingen til den er lunken, ca. 37c. (Tips: for at avkjølingen skal gå raskere kan du plassere bollen/ gryta i kaldt vann og røre mens du venter). Smuldre og rør ut gjæren i den lunke blandingen. Det kan være enklere hvis du smuldrer gjæren ut i litt væske først, for deretter å blande det hele sammen. Sikt inn mel og krydder. Elt deigen til den er smidig - ikke for klissete og ikke for tørr. Juster eventuelt med mer mel eller soyamelk. Trill ut boller og legg dem på stekebrett med bakepapir. La dem heve på en lun plass i en times tid.

Når bollene har hevet trykker du ned en liten grop i midten av hver bolle og har i ca. 1 ss vaniljekrem. De faller litt sammen, men hever igjen under steking. Pensle gjerne bollene med litt soyamelk.

Stekes midt i ovnen på 250c i 7-10 minutter. Avkjøles på rist.


Mmm, nystekte boller ♡


På vei til årsmøte i Dyrenes Beskytter Aust-Agder, hvor disse ble servert :-)

Takk til Anders for bilder ♡

Pssst: Vaniljekremen er gluten-og laktosefri, så hvis du ikke tåler gluten kan du bruke en glutenfri bolleoppskrift og bare tilsette vaniljekremen, og evt litt gurkemeie for å få gulfargen :-)

2 kommentarer:

  1. Herlig! Også vegansk eggekrem? Luddig :D De var kjempefine, og er sikker på de var supergode! xx

    SvarSlett
    Svar
    1. Haha, minner litt om eggekrem ja :-) De er kjempegode! Tipper dere har Alpro hos deg og? Eller tilsvarende merke? Anbefales uansett!

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar! :-)