fredag 4. september 2015

Bokanbefaling: GRØNT fra Funky Fresh FoodsKokebok: Josefine og Jenny bak Funky Fresh Foods har gitt ut en ny kokebok, som heter Grønt. Her er oppskriftene veganske, glutenfrie og laktosefrie - mye er rawfood. Jeg kjøpte med meg et eksemplar på Vegetarfestivalen i Halden, og har nå hatt tid til å kikke gjennom den og lese en del av oppskriftene.

Først og fremst: ikke la vegansk rawfood skremme deg. Her snakker vi ikke kjipe salater, men masse forskjellig fristende mat! Oppskriftene er varierte, med både frokost, lunch, middag, dip, snacks m.m. Innimellom kan du lese om historien bak Funky Fresh Foods og Tilstede mat & mer. Det er også dedikert flere sider til å fortelle "hva, hvem, hvorfor og hvordan" om vegansk kosthold. Du finner bl.a. oppskrifter på burgere, proteinpannekaker, "kjøttboller", suppe, taco, cashewkrem, salater, kake og godteri. Felles for all maten i boka er at den er næringsrik, du finner ingen såkalte tomme kalorier.

Noe av det jeg likte aller best er at det er en sesongguide inne i boka! Å spise etter sesong er miljøvennlig, og maten smaker jo best når den er fersk og i sesong. Du finner også råd om hvordan du kan sette sammen et måltid som tilfredsstiller smaksløkene, med tips til vegansk umami.

Det er nok en uvant måte å lage mat på for mange, med litt rare ingredienser du kanskje ikke har brukt før. Men det meste er godt forklart, og det inspirerer mer enn det skremmer. Boka er så positiv og fin, med flotte og fristende bilder til oppskriftene.

Hvis jeg skulle sette fingeren på noe jeg savner må det være litt bedre forklaring av ingredienser og fremgangsmåte. Det er altså lite negativt å si om denne boka, anbefaler den til alle som ønsker å spise mer GRØNT :-)

4 kommentarer:

 1. Denne har jeg også lyst på :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Anbefales, masse deilig inspirasjon til sunn og god mat :D

   Slett
 2. Så deilig! :D Er nok alltids ting som kan forbedres i bøker, men så har vi heldigvis google! Håpervi får en liten smakebit på innholdet ;) xx

  SvarSlett
  Svar
  1. Det vil jo alltids være småting, men her var det jo faktisk bare småting. Prøver alltid å trekke inn èn negativ ting så man får litt konstruktiv kritikk ;) Hehe. Boka anbefales virkelig!

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar! :-)