søndag 21. februar 2016

Grov pizzabunn med speltHer får du oppskriften på den pizzabunnen vi oftest baker hjemme hos oss. Den er 100 % grov med sammalt speltmel og sesamfrø med skall. Visste du at sesamfrø med skall er rike på kalsium? Oppskriften rekker til 1 tykk bunn i langpanne eller 2 tynnere bunner. Grov pizzabunn en av mine mest populære oppskrifter, du finner originalen her!
 
Du trenger:
1/2 pk tørrgjær
2 1/2 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
6 dl sammalt speltmel + litt til utbaking
En neve sesamfrø med skall
1/2 ts salt

1. Rør sammen mel, tørrgjær og 1/2 ts salt. Ha i olje og lunkent vann. Bland godt og elt kjapt til en fin deig. Den skal ikke være klebrig, for den må være lett å kjevle ut. La deigen heve på en lun plass i 30 minutter.

2. Kjevle ut deigen, det skal være nok til å dekke minst en hel stekeplate. Kjæresten min er skikkelig flink til å kjevle en helt løvtynn pizzabunn, så vi får faktisk 3 mellomstore pizzaer ut av denne oppskriften! Hvis du liker en tykkere bunn er det nok til én pizza. Fukt kantene med litt vann og strø over sesamfrø.

3. Når du har hatt på fyll skal pizzaen stekes på minst 225ºC i 10-15 minutter, avhengig av hvor tykk eller tynn bunnen er. Tynne bunner kan fort bli svidd, så følg med! :-) Det aller beste er å ha på høy varme, vifte og undervarme!
 
♥ Det er også mulig å forhåndssteke pizzabunnen og spare den ned til senere bruk. Da steker du den bare i 3-4 minutter. Prikk først noen hull i pizzabunnen så ikke den "bobler" opp. La pizzabunnen avkjøles før du pakker den i plastfolie og fryser ned eller legger den i kjøleskapet.

Trenger du inspirasjon til fyll? Her finner du oppskrift på min favorittpizza! 

 

2 kommentarer:

 1. Nydelig! Liker når pizzaen er crisp med MASSE topping :D Takk for oppskrift, så håper jeg at du har hatt en nydelig helg Maria :) x

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig :-) Er sånn jeg liker det best. Selv om det er godt med skikkelig norsk fredag-/lørdagspizza med tykk bunn innimellom :-D
   Takk det samme du :-)

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar! :-)