søndag 21. august 2016

Magevennlige frokostlapper

Pannekaker til frokost er digg! Vi har ofte laget bananpannekaker, det er en stor favoritt i heimen. I dag hadde jeg lyst til å prøve noe annet, og mikset meg frem til en oppskrift som er både glutenfri og lav-FODMAP. Magevennlige frokostlapper, rett og slett! Hvis du lurer på hva lav-FODMAP er så kan du lese mer om det her.

Ofte får man høre at: "dette var godt til å være glutenfritt", eller: "dette var godt til å være vegetarmat". Men det er enda gøyere når maten bare er god! Disse lappene blir fluffy og gode, og jeg synes de bare er _gode_ uavhengig av at de er laget spesielt for å være snill med magen.


Hvor mange? Cirka 20 lapper
Hvor lenge? 15 min + steking
Vegan? Nei.
Allergi? Melk, egg. Disse lappene er lav-FODMAP.

Du trenger:
3 dl kefir*
1 dl laktosefri/-redusert melk
1 økologisk egg
2 ss olje eller smeltet smør
Ca. 2 dl bokhvetemel
Ca. 3 dl fin glutenfri melblanding**
2 rause ts bakepulver
2 ss sukker
1/2 ts salt
Olje eller smør til steking

*NB: Ikke passende hvis du er ekstremt sensitiv for laktose. Laktoseintolerante tåler ofte syrnede produkter som kefir og kulturmelk, derfor lar jeg denne gå som lav-FODMAP.
**Denne må være uten FODMAPs.

Bland kefir, melk, egg og olje. Bruk gjerne visp. Bland alt det tørre i en annen bolle, bland så sammen til en glatt og litt tykk røre. Varm litt olje eller smør i en panne på middels varme, jeg bruker nivå 5-6 av 9. Stek lappene og nyt!


Frokost i formiddagssol på balkongen, blir det bedre?

4 kommentarer:

  1. Sååå godt! Og du har helt rett, er så rart når folk blir overrasket over at noe er vegetariansk og smaker godt :P Lapper er noe av det beste som finnes, iallefall når du kan ha det til frokost i helgene :) Mormor laget verdens beste, men jeg er dog litt "biased", hehe. Kunne man for eksempel brukt 5dl spelt mel istedenfor bokhvetemel? x

    SvarSlett
  2. Hehe, jaa det er så rart. Kan ikke bare maten være GOD liksom? :-P Tipper ingenting kan slå mormor sine, hehe. Bare å prøve seg fram ned spelt, let me know om det blir godt og hvor mange DL du brukte :-D

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar! :-)