torsdag 19. januar 2017

Mocca Bliss Ball - energikuler med hint av kaffe

Mmm, kombinasjonen av kaffe og sjokolade er jo bare fantastisk! I disse energikulene ("bliss balls") bruker vi dadler som søtning, og blander inn kakao og kaffe for en digg moccasmak. Perfekt ved siden av en kopp sort kaffe, spør du meg :-)Mocca Bliss ball - energikuler med hint av kaffe

Hvor mange? Det kommer an på hvor store du lager dem, men 6-10 kuler.
Hvor lenge? ca. 30 minutter å lage, så skal de stå kaldt.
Vegan? Jepp.

Du trenger:
10 dadler
1 ss kokosolje, smeltet
2 ss kakaopulver + litt til pynt
En klype maldonsalt e.l.
4 ss havregryn eller hakkede nøtter
10 kaffebønner eller 1 ts frysetørret kaffepulver (Nescafé e.l.)

Del dadlene i to og fjern steinen, hvis ikke du har kjøpt dadler uten sten. Ha dadler, smeltet kokosolje, kakaopulver og litt salt i en food-processor og kjør det til en jevn masse. Bland så inn havregryn eller hakkede nøtter. Hakk/knus kaffebønnene og bland dem inn, eller bland inn frysetørret kaffe.

Nå skal du lage selve energikulene. Hvis massen er for løs hjelper det å sette den i frysen 5-10 minutter. Vask hendene, og med våte hender ruller du energikuler med håndflatene. 10 dadler rekker til 8-10 energikuler, det kommer så klart an på hvor store du lager dem. For å pynte energikulene kan du rulle dem i kakaopulver. Ikke ha for mye kakaopulver på, da blir det vanskelig å spise dem! Hehe :-)

Legg energikulene på bakepapir eller matpapir, og sett dem kaldt minst en halv time. Oppbevares kaldt frem til servering, helst i frysen! I romtemperatur blir de raskt myke og klissete.

Enjoy!Dadler har lang holdbarhet, og kan fryses uten at kvaliteten blir dårlig/annerledes. Så oppbevar gjerne energikulene i frysen, og ta dem ut litt før du skal spise dem. Så har du deilig energipåfyll alltid tilgjengelig :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar! :-)